4 de desembre de 2014

La Mostra Internacional de Films de Dones arriba a Vilafranca

Vilafranca del Penedès acollirà durant tres divendres d'aquest mes de desembre la projecció de quatre films participants a la 22a Mostra Inter- nacional de Films de Dones de Barcelona. Aquesta mostra ha previst enguany un programa d'itineràncies en diferents ciutats per tal de divulgar els films de les cineastes catalanes, amb la col.laboració de la Fundació SGAE i la Diputació de Barcelona.

Concretament les sis ciutats catalanes on es desenvoluparan les projeccions amb la col.laboració dels diferents ajuntaments seran Igualada, Manresa, Montcada i Reixach, Sant Cugat del Vallès, Vic i Vilafranca del Penedès.

A Vilafranca tindran lloc les projeccions del programa "Memòries" amb quatre films dirigits per Mireia Ros, Maria Zafra i Carla Subirana, respectivament. Les projeccions, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vilafranca i Cineclub Vilafranca,tindran lloc a la sala Zazie del Teatre Casal (rambla de Nostra Senyora, 35).

El programa "Memòries" busca la reconstrucció del passat i el seu paper en la modulació dels records i l'elaboració de les llegendes familiars. Aquestes són les reflexions en els films que composen aquest programa. Les sessions són gratuïtes i es faran els divendres 5, 12, i 19 de desembre a les 20,15h. En cada passi del film es comptarà amb la presència de la directora del mateix.

La primera projecció serà aquest divendres 5 de desembre amb el film Barcelona, abans que el temps ho esborri, de Mireia Ros (2011). La segona serà divendres 12 de desembre amb la projecció d'El recolector de recuerdos (2011) i Memorias, norias y fábricas de lejia (2011), ambdues de Maria Zafra. La darrera projecció serà divendres 19 de desembre amb el film Nedar (2008), de Carla Subirana.