Qui sóc

Sóc Daniel Sancho París. Em vaig llicenciar en història l’any 2004. Pocs mesos després de finalitzar els meus estudis vaig començar a treballar en dos projectes vinculats amb la meva professió. El primer, amb l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues (Alt Penedès) i amb el Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL) de la Diputació de Barcelona per realitzar un estudi històric del Sindicat Agrícola Cooperatiu de Sant Cugat. L’altre projecte va ser amb l’Ajuntament de Santa Margarida i els  Monjos sobre la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) en el municipi.
Cal dir, però, que el maig de 2003 vaig guanyar el segon premi de Recerca Històrica dels Premis Llavor de Lletres, creació i recerca que organitzava el setmanari penedesenc La Fura i la Fundació Ferrer Sala (Freixenet) amb un treballa titulat: “Vilafranca del Penedès durant el primer franquisme (1939-1945)“.
Quatre anys més tard, vaig obtenir el títol de Màster en Cultura Històrica i Comunicació  per la mateixa universitat. Com que volia ampliar coneixements vaig estudiar un postgrau d’Arxivística l’any 2009 per la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED). Com que crec que la formació constant de la persona, l’any 2013 va obtenir el títol de Màster en Estudis Històrics per la Universitat de Barcelona.
El desembre de 2018 vaig obtenir el títol de doctor amb la menció Excel·lent Cum Laude a la Universitat de Barcelona per la tesi doctoral “La transició democràtica i el municipalisme a Catalunya: el cas de l’Alt Penedès (1977-1983)” amb un tribunal format per Joaquim Nadal Farreras, de la Universitat de Girona (president), Paola Lo Cascio, de la Universitat de Barcelona (secretària) i Rafael Quirosa-Cheyrouze, de la Universidad de Almería (vocal).
M’agrada passejar per les ciutats per tal de descobrir el patrimoni arquitectònic; aixecar-me d’hora i veure la sèrie de televisió “El Ministerio del Tiempo“. Tant de bo existissin les portes del temps per traslladar-me al passat i explicar la història amb més fidelitat!

Aquests van ser els meus inicis i podeu seguir el meu currículum a la pestanya de la web!