22 de gener del 2014

Nova proposta cultural: Cercavila dels grallers dels Xicots fins al monument a Sant Ra[i]mon de Penyafort

Aquest diumenge, dins dels actes de les Festes de Sant Raimon, es farà una cercavila de gralles i una ofrena a l’estàtua de Sant Raimon de Penyafort.
A les 12 del migdia, des de Cal Noi Noi a la plaça Milà i Fontanals, sortirà una cercavila amb l’Escola de grallers i tabalers dels Xicots de Vilafranca. En arribar a la plaça de Sant Joan farà l’acte d’ofrena. Davant l’estàtua del sant, l’historiador Daniel Sancho farà una introducció a la figura del patró vilafranquí. El grallers interpretaran el Toc de Castell i es farà l’ofrena. A posteriori es repartiran les “mides” de Sant Raimon, unes cintes amb la senyera catalana amb l’inscripció de l’acte.
L’acte servirà com a estrena de diversos membres de l’Escola de Grallers dels Xicots de Vilafranca. Des de la seva reactivació, l’any passat, han anat sortint nous components de forma esglaonada i actualment formen el grup un total de quinze persones. Diumenge serà el debut d’alguns d’ells i l’estrena en cercavila de tota la formació.
Aquest acte serveix per commemorar el mateix que van fer fa trenta anys, en la primera etapa de l’Escola de grallers dels Xicots de Vilafranca. La voluntat és de fer-lo cada any i que pugui arrelar com una tradició local, amb la participació de més grups i entitats.

Esperem que aquesta proposta esdevingui tradició. Felicitats als Xicots de Vilafranca i a la seva Escola de Grallers per la proposta!