10 de desembre del 2011

Inaugurat el Centre d'Interpretació de l'Aviació de Celrà

Complementa la visita al camp d'aviació i permet entendre el context d’uns dels aeròdroms militars republicans més importants durant la guerra civil.

El Centre d’Interpretació del camp d’aviació de Celrà s'obrí al públic el 18 de novembre i complementa la visita al camp d'aviació de Celrà. Mostra documents escrits i sonors, fotografies i  un audiovisual. Al llarg de vuit àmbits temàtics s’expliquen el context en què es va construir, les seves funcions, les edificacions complementàries, els atacs que va patir, l’afectació del camp sobre la població, la vida a la rereguarda i què se’n va fer després de la Guerra.
El camp d’aviació de Celrà, construït a finals de 1936, va ser un dels aeròdroms militars republicans més importants durant la Guerra Civil i la principal base a Catalunya dels bombarders Katiuska. Va ser operatiu del primer trimestre de 1937 fins al febrer de 1939. L’espai, que ha estat rehabilitat, es pot visitar seguint un itinerari senyalitzat que permet de veure’n vestigis com un búnquer, una garita de vigilància i diversos refugis.
Aquest és el cinquè espai a Catalunya sobre l'aviació durant la Guerra Civil juntament amb el de La Garriga, La Sénia, Santa Margarida i els Monjos i Alfés. Quin serà el proper?