24 de març del 2011

Aquest diumenge 27 de març, 9è Dia del Geganter a Vilafranca del Penedès

La colla de Geganters de Vilafranca presenta diumenge 27 de març, a Vilafranca del Penedès, el IXè Dia del Geganter, que pretén ser el punt de trobada de totes aquelles persones que han format part de la colla. A més, des de fa set anys, també es convida a una colla de Gegants Centenaris i/o Històrics de Catalunya. Així, per Vilafranca, i en el marc del Dia del Geganter, s’hi han passejat els Gegants Vells de Tarragona o del Cos del Bou, els Gegants Grossos de Vilanova i la Geltrú, els Gegants de Santa Maria del Mar de Barcelona, la Família Robafaves de Mataró, els Gegants del Pi de Barcelona i els Gegants de Reus; tots ells amb una història de més de 150 anys.
En la diada d’enguany, en Ferragut i n’Elisenda seran acompanyats pels Gegants Vells de Sitges. Amb ells també dansaran els Gegants Petits de Vilafranca, sent aquestes, les 3 parelles de gegants que passejaran pels carrers del centre de Vilafranca.
Els actes previstos pel diumenge són els següents:
A les 10 del matí, hi haurà la plantada dels gegants a la Rambla de Sant Francesc, on tothom que vulgui podrà acostar-se a contemplar tant els Gegants Vells de Sitges com els de Vilafranca.
A les 12 del migdia, començarà un cercavila pels carrers del centre, que acabarà amb el ball de lluïment de les parelles de gegants, a la Plaça de la Vila.