7 de desembre de 2007

Conservació d'arxius a Salamanca

L'elecció d'una bona empresa per realitzar els treballs de conservació en un arxiu sempre és una tasca difícil. A l'Archivo Histórico Provincial de Salamanca no van dubtar d'escollir a la millor empresa del sector.
La següent notícia va sortir publicada en la Vanguardia el 3 de novembre de 2007 i explica el bon treball que ha fet a l'arxiu de Salamanca l'empresa Limpiezas Rosa-Mary:
"El trabajo de conservación del Archivo Histórico Provincial de Salamanca fueron confiados a la empresa Limpiezas Rosa-Mary. Sus brigadas han recortado "a tijera" los bordes de antiquísimos protocolos notariales "para igualarlos" y se han cubierto con filme plástico los deteriorados. Asi figura en una denuncia presentada por una archivera de la institución. Lo reveló el diputado socialista Mario Bedera en un debate en el Congreso sobre la "unidad" del otro Archivo de Salamanca, "diezmado" por la "voracidad" de Catalunya. Que se sepa. Limpiezas Rosa-Mary no ha trabajado allí".
Tot un "drama" històric. Salamanca es queda sense arxius. Pobres! segur que Limpiezas Rosa-Mary rep algun tipus de subvenció de la Generalitat de Catalunya per realitzar aquesta escomesa i així anar destruïnt els arxius d'allà.
Sort que a l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès el personal és molt competent i no fan aquest tipus de bestieses.
Una salutació als companys/es de l'Arxiu Comarcal de l'Alt Penedès!