4 de febrer de 2013

El Carnaval de Vilafranca

El Carnaval de Vilafranca 2013 se celebra del 7 al 13 de febrer, amb un seguit de novetats que s'han presentat per a la propera edició. La Comissió del Carnaval, que des de fa 10 anys basteix el programa d'activitats del cicle de festes del Carnaval -de Dijous Gras a Dimecres de Cendra- al voltant de la figura del Rei Carnestoltes i la seva Cort, s'ha renovat totalment. Així un grup de persones molt entusiastes ha agafat el relleu d'organitzar el Carnaval que cada vegada compta amb la implicació de més entitats que hi col·laboren. Enguany, d'una manera o altra, hi participaran: l'Escola Municipal d'Art Arsenal, la PABA, Associació de Barbuts, el GEP, el MIV, l'Agrupament Escolta, els Diables de Vilafranca, la Coordinadora de Grallers, l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, l'AMPA de les Llars Municipals d'Infants , Els 3 Mosqueters i el Teatre Gran de Vilafranca.


Novetats


IMATGE.- La imatge del cartell del Carnaval d'aquest any és obra de l'alumne de l'escola municipal d'Art Arsenal Marcel Pedrola, que juntament amb la seva professora de disseny, Sheila González, han desenvolupat el disseny i maquetat el programa d'actes. El cartell mostra trets característics dels quatre personatges principals de la Cort (el Rei, la Concubina, el Confetinet i el Cap de Protocol), amb l'escenari de la plaça de Jaume I de fons. 

APP MÒBIL.- S'ha presentat una aplicació per a telèfons mòbils que funcionin amb sistema operatiu Android. L'aplicació, dissenyada i programada per Lídia Albiñana, membre de la Comissió de Carnaval, inclou quatre apartats: el Carnaval (que descriu els diferents personatges i el fil conductors), Actes (on es pot consultar el programa d'activitats), Segueix-nos (un enllaç al Facebook del Rei Carnestoltes) i Àlbum (un recull fotogràfic de diferents moments de les festes de Carnaval). 


CURTnaval.- Primera edició del CURTnaval, un concurs de curtmetratges convocat per la Comissió de Carnaval, que compta amb la participació de 10 equips que han realitzat un curtmetratge a partir d'una temàtica carnavalera: els 7 pecats capitals. Els treballs presentats al concurs opten a dos premis: el premi del públic i el premi de la concubina.

CARNAVAL INFANTIL.- El Carnaval Infantil, organitzat per una Comissió integrada per membres dels tres moviments de lleure de la vila – GEP, MIV i Agrupament Escolta -, presenta un canvi de format. Hi haurà dues activitats en funció de l'edat dels infants. Per als més petits, fins als 11 anys, es convoca una sorollosa despertada del Rei Carnestoltes que estarà fent la migdiada a la Casa de la Vila. I per als més grans, a partir de 12 anys, hi haurà una cursa d'obstacles amb andròmines disfressades, des de la plaça de Jaume I a la Rambla de Sant Francesc. 

Podeu llegir els actes programats en el marc del Carnaval de Vilafranca a:

Nota de premsa de l'Ajuntament de Vilafranca