25 de novembre del 2011

Participació al VIII Congrés de la CCEPC "1960-1980. Transicions i canvis"

Entre els dies 10 i 12 de novembre es va celebrar al Museu d'Història de Catalunya, a Barcelona, i a Citilab, de Cornellà, el vuitè congrés de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana (CCEPC) amb el tema "1960-1980. Transicions i canvis". 
Els tres àmbits del congrés van ser:

  • Ideologia, cultura i identitats. Estudis dels corrents, moviments o grups des de la perspectiva de la renovació davant el discurs "oficial", l'aportació de nous plantejaments, la capacitat de crear consciència col·lectiva i sensibilització social.

  • Moviments socials. Estudis sobre les incidències dels moviments relacionats amb les condicions de vida i del treball. Accions dels moviments o grups en territoris concrets.

  • Associacionisme i sociabilitat. Estudis sobre associacions i grups informals, les seves aportacions i incidències sobre les dinàmiques dels pobles i ciutats. Composició dels grups, procedències i continuïtats. Les accions.

  • En aquesta ocasió vaig presentar dues comunicacions que es van incloure en els àmbits 1 i 3. La primera comunicació portava per títol: El moviment de resistència antifranquista a Vilafranca del Penedès i Alt Penedès i, la segona, l'Associació de Veïns Penyafel de Santa Margarida i els Monjos, exemple de la lluita veïnal a un municipi de l'Alt Penedès.

    La valoració per part dels relators de les meves comunicacions van ser molt positives, destacant que eren molt completes en quan a informació.