26 de setembre de 2014

CineClub Vilafranca renova la Sala2 del Casal amb nou nom, projector i ambientació cinematogràfica

En un context de tancament de sales de cinema, dues entitats històriques com Cineclub Vilafranca i el Casal Societat La Principal sumem esforços i apostem més que mai per la projecció de cinema de qualitat des d’un model d’autogestió amb l’estrena de la Sala Zazie, un projecte que implica la digitalització professional i la millora de l’antiga Sala 2 de Vilafranca per poder projectar més pel·lícules, en millors condicions i amb més passis en versió original subtitulada. 
Sala Zazie: un equipament cultural digitalitzat, renovat i obert a tothom
Durant la marató es presentarà a tothom la nova Sala Zazie, l’eix d’quest projecte. La Sala 2 del Casal, gestionada des de l’any 2012 per Cineclub Vilafranca, adopta el nom de Zazie (en homenatge a “Zazie dans le métro”, la primera pel·lícula que va projectar Cineclub Vilafranca l’any 1968) i estrena un nou projector digital de cinema que assegura el present i el futur de la sala. El projecte també inclou la renovació de la imatge, dels accessos i del vestíbul per convertir la sala Zazie en un equipament cultural polivalent i obert a tothom.


Una marató d’un dia sencer que culminarà amb la projecció de “Cinema Paradiso”

Des del dissabte 27 a la tarda fins el diumenge 28 de setembre al vespre hi haurà una marató de pel·lícules que tindrà com a punt culminant la projecció de “Cinema Paradiso” (que aquest any celebra el 25è aniversari). Però abans i després es podran veure estrenes de cinema, películes d’autors del moment com “Sólo los amantes sobreviven” de Jim Jarmusch, clàssics, maridatges de cinema i gastronomia, títols infantils i també una sessió doble de terror. Tot a preus molt populars i amb la partipació de convidats i entitats que durant tota la marató.
Com pots ajudar?
Aquest projecte suposa un esforç extraordinari i per això es mobilitzar tots els socis, simpatitzants i espectadors per donar suport al projecte fent-se soci, apadrinant una de les butaques de la nova sala o comprant un pack de regal a un preu molt econòmic per ajudar a finançar el projecte.
Cineclub Vilafranca i Casal, dues entitats compromeses per un projecte comú
L’estrena de la Sala Zazie és resultat d’un projecte comú de les dues entitats iniciat fa més de dos anys, quan Cineclub Vilafranca va començar a compaginar la seva activitat cineclubista amb la gestió de la sala 2 del Casal de Vilafranca, buscant una programació de qualitat, oberta i coherent per reactivar el cinema. L’increment constant d’espectadors (fins arribar als més de 9.000 que van passar pel cinema l’any 2013) avalen un format de programació nascut de la tradició cineclubista (molt arrelada a Catalunya, de passió pel bon cinema i complicitat amb un públic proper i fidel) i enfortit amb nous models d’exhibició basats en l’autogestió, similars a experiències com el Cine Ciutat de Palma de Mallorca, el Cine Baix de Sant Feliu de Llobregat, el Cine Catalunya dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes o més recentment el Cine Club Sitges. 
Cineclub Vilafranca va nèixer l’any 1968 i fa més de 45 anys que projecta de manera continuada cinema d’autor i que treballa per difondre el cinema amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. Actualment té més de 225 socis, l’any 2012 va ser reconegut com el millor cineclub de Catalunya per la Federació Catalana de Cineclubs i des del 2011 co-organitza amb VINSEUM el Most - Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava. El 2012 va assumir la gestió del cinema Sala 2 (ara sala Zazie) del Casal de Vilafranca.
El Casal de Vilafranca va ser fundat l’any 1904, compta amb més de 1.300 famílies associades i ofereix més d’una vintena d’activitats en àmbits tan diversos com la cultura, l’esport, la formació o el lleure. L’any 2014 celebra els 110 anys de la seva fundació, recuperant amb el projecte Sala Zazie la plenitud de l’activitat cinematogràfica dins l’entitat i garantint que una de les primeres activitats realitzades pel Casal des de principis del segle XX, el cinema, gaudirà de plena vigència gairebé un segle després.